Loading...

Sunday, October 2, 2011

hai2...
lama baby tak on blog..
life baby bz sgt2...
now it getting well/...
ttg life...bby dah putus dgn ridz..
dah takda jodoh kami..
kami dah tak sehaluan...
saat nih aku masih sendri,
masih sepi tak berteman..
aku lbh senang macam nih xda yg ggu aku..
saat hati aku bersedih sbb kehilangan sharul,
aku bertemu Mohammad Noor Arief bin ramle...
saat aku hilang arah aku jumpa dia..
hubungan kami rapat...
kemana-mana pun sama2 tpi tak lah sampi cinta..
mamat nih memahami aku
walau pun megalir airmata,kata2nya masih wat aku ketawa..
mamat nih aku pggil sweet
abb orgnya mmg sweet....
senyuman dia tu macam gula,leh tak tidu malam aku...
mamat ni bukan baik sangat,,,
spesis ulat bulu.tgn lak keja nk merayap ja....
pendek kata ulat bulu pun kalah..
cuma dia ada hati yang baik...
dia kawan yg baik...
tiga mggu pertama aku bahagia sgt2..
walaupun aku tgh tekanan,
aku tak wat bukan2 mcm dulu sbb aku ada sweet..
aku boleh cerita kat dia...
aku blh minta dia teman aku....
tapi ada sesuatu yg aku tak bgitahu dia..
LIFE aku,..
aku takut dia berubah...
aku takut dia jauhi aku..
dia selalu minta kau bercerita...
dia kata dia leh terima..
dia kata dia takkan berubah dan
sumanya akan kekal macam biasa...
satu hari aku decide nk bercerita,aku nk terus terang...
mulanya dia terima tpi aku tahu dia da berubah...
cara dia bercakap dgn pandang aku dah lain..
kami dah mula renggang,no more msj,no more call..
he just go....tapi kami takla sampai putus hubungan..
sekurang-kurangnya kmi masih sms walaupun 1 shari...
kmi dah tak jumpa lagi,aku selalu kuar sendri....
klw dulu pantang da peluang kmi pasti kuar walaupun smggu sekali..
skg klw kmi jumpa,hbgan nih dah tak macam dulu..
dah hambar...saat tui aku sedar yg aku tak patut terus terang...
bila kmi renggang aku dah mula hilang arah...
hati aku mula kosong,dan aku rindu,...
aku rindu nk bergurau,rindu dia yg nakal dan rindu senyuman dia...
bila aku rindu,aku pegang hp,aku cari no dia tpi aku tak berani call....
mcm ada yg halamg aku...aku tak layak...
macam skg....
aku rindu tpi aku cuma berani lihat gambar dia ja...
tak mcm dulu,aku leh call dia atau msj dia..
aku takut dia rasa terganggu dan xnak kawan aku lgi...
skrg-krgnya bila dia perlukan aku dia akan call aku...
SWEET,
dalam hati coklat ada rindu...
di bibir coklat tak lupa sebut ttg sweet..
dalam satu saat,coklat leh igt suma ttg sweet walau sweet takda depan coklat...
024EVER...(love you for ever)thats what my heart say...
mna mgkin coklat bgitahu.coklat malu...

Saturday, May 14, 2011

helloo..

guys....
baru ja da masa nk upate blog...
huhu....lately ni aku agk bz..
so takda masa,..
pgi tadi ridz baru smpaI DAri kl..
dia balik jumpa parent dia...
nk bincang pasal kmi ktanya...
sebut pasal ridz,dia terlalu baik utk aku..
blh kata suma bnda aku nk aku dapat..
laptop,make up,aksesori n mcm2 la..
tak masuk wet blnja jagi...

Monday, March 7, 2011

Kenapa Harus Aku Ragu2...

smlm ridz tanya aku satu soalan..
soalan yg hampir2 wat aku tak percayakan dia lagi..
knp baru skrg??
dia pun fikir aku mcm org len ka??
cara dia cakap mcm dir aku tak ada nilai,,
dia seolah2 ejek aku.
kerpercayaan aku dah tggal sikt walaupun dia berkali-kali cakap yg dia tak bermaksud apa2..
knp setelah hampir mcm2 yg kami buat baru skrg dia nk tya suma tu??
bersusah payah aku percayakan dia tpi satu soalan bakal runtuhkan sumanya..
why ridz??
i do love you a lot..
but...
aku tersangat-sangat kecewa..
jgn salahkan aku sekiranya terjadi sesuatu antara kita nnt..

Saturday, February 26, 2011

CONFUSE!!!!!!

baby kompius sgt2..
\sebelum bby balik kl bby harap parent dia taw sapa bby..
tpi sebenar parent dia mmg tak prnah taw sapa bby..
apatah lagi ank2 bby..
knp yer??
dia malu ke??
tapi dia cakap dia dah gtaw..
tahla..
yg pasti parent dia mmg tak taw..
bby ada bukti tu...
dia dah jji dgn bby...
just i want to know..
why!

Monday, February 14, 2011

Going to kl..

wa...
hati bby berdebar gila..
sok nk g kl jumpa ridz parent..
takut la klw diorg tak accept..
yela..
bby da byk sejarah..
latar belakang pun teruk.
ridz kata wat relax ja,,
leh ka??
sok nk bertolak dalam kol 8 pagi..
sampai maybe ptg kot..
igt nk bawa nasi goreng la..
tapi serius mmg takut gila..
tpikan..
nnt bby mesti rindu ank2..
ye la 3 hari 2 mlm bby kat kl..
dah la kat rumah tak telepon..
mesti bby rindu gila t..
tapi kan dalam sedar tak sedar..
hubungan kami dah masuk 8 bulan kot..
ank2 bby pun da besar..
haikal da masuk 3 tahun..
and nana dah setahun...
life bby gettung better..
well..
about pali.. he's just go..
no more call or contact..
my be life dia dah ok..
harap2 ia dah jumpa seseorg..
bby harap juga yg life dia getting better..
bby dah tahu apa perkembangan penyakit dia..
harap2 dia rajin g treament..
bby dgn ridz lak plan nk tunang tahun ni..
insya'allah...
ok la..
t bby sambung lgi..

Wednesday, February 9, 2011

herm...

baby dah lama tak up date blog..
so new story,bby dah serius dgn ridz
bby syg sgt kat dia,,
even perasaan tu dtg pelan,,,
love him so much..

Monday, December 27, 2010

new life...

hai suma...
dah lama bby tak update blog bby...
dulu bby igt bila bby terima ridz,baby ni gila sbb masa bby cintai org len...
tpi hari ni bby sedar bahawa ada hikmah disebalik setiap kejadian..
klw hari tu bby tak terima ridz..
hidup bby pasti terumbang ambing lagi...
ye la...life bby terlalu byk masalah,..
mna dgn sewa rumah,.,brg anak2...pastu dgn moto kena tarik...
bby sampai dah putus asa sgt2..
pastu ridz kata sabar..tak lama lgi sumanya selesai...
tak sgt taw...sbb dia byk sgt tolong bby...
dahla asal ada duit jer dia belikan brg2 rumah bby...
sampai bby rasa malu sgt2...
ye la...kmi baru ja kawan..
baru2 ni loan dia lulus...
dia byr sewa rumah bby yg dah tertunggak 3 bln n sewa rumah bulan 1...
bby jdi malu sbb bby tak mampu tunaikan tggungjwb bby,,,
pastu dia belikan bby moto ego...
byr deposit ja dah rm1650...
dia kat supaya bby senang nk kemana-mana klw dia keja...
tahla...byk sgt dia tabur budi dgn kuarga bby,,,
malu sgt2...
soal hati,bby dah lama syg dia...sejak bby lost contact dgn pali...
tapi bby terfikir,klw org len sggup tak buat suma ni??

Monday, October 25, 2010

aduh,,,,nek lemah jantung ni...
begong punya adik...
nasib haikal tak apa2..pegang la elok2...
bodo!!
hurm...bby dah lama tak masuk update blog..
bz dgn keja n bz dgn game SA..
huhu...
tadi bby tgk ja gambar pali kat fb...
tba2 rasa rindu lak..
bby tak tahu bila perasan ni nk hilang..
dan mgkin juga takkan hilang,,
tahla...mggu ni mcm2 jadi kat bby,,
ridz xciden..keja takda...moto rosak..
tension2,,,
tpi kira oklah sbb bby dah dpt keja baru...
kt a&w,,,
tapi dalam byk2 hal ttg pali...
ada sesuatu yg bby susah paling ssh nk buang..
bila ada masalah org no 1 bby nk cari tu dia,,
tpi tak mgkinlah kan,,
aduh....pali,pali n alway pali...
BABY come On!!

Monday, October 18, 2010

erm..

baby tension ni,,
mana la baby nak cari rm400..
sok plak tu,...
segan la nk tolong aje,,
aduhai,,
payahnya

Saturday, October 16, 2010

aduh...

aduhai..
ke[ala bby selalu pening..
doktor cakap kena pakai cermin...
mata rosak teruk kot...
aduiii..
ridz in troublr tapi dia tak nk gtaw aku...
well..lelaki mmg ego..
huh,,ak cuma nk tolong ja,,,
bukan nk jatuhkan ego dia..
pelan2 aku dah mula syg dia...
cinta???
mgkin satu hari nnt bila rasa ragu2 ni hilang..
tahla...mgkin cinta aku masih utk pali..
PALI???
mamat ni mcm hilang ja dari dunia aku..
tpi aku mesti nk sebut pasal dia,,
nk cerita tt dia,,,
huh....cinta tu mmg aneh la..
kdg2 aku rasa bersalah kat ridz,
mcm dia wat utk aku,,
hurm...katanya dia syg aku??
tpi knp aku tak percaya,,
knp aku rasa dia rahsiakan sesuatu...
tpi aku nk tya siapa??
takkan nk tya hantu??
huhuhu,,,tolong2,,
tolong buangkan rasa rindu yg bertamu..

Monday, October 11, 2010

knp tah,,,
walaupun dia wat2 mcm aku cuma blh sygkan dia sikit demi sikit,,,
atau aku cuma kesian ja??
sbb dia byk tolong aku??
salah aku kah??
aku dah lama tak call pali..
aku tak berani..
takut klw perasaan aku makin bertambah cintakan dia...
sedangkan aku cuba nk buang dia dari hati aku...
aku nk jdikan dia kawan terbaik aku,,
tpi aku rasa cinta takkan mampu di buang..
knp??
knp aku mencintai ia

Tuesday, October 5, 2010

terburuk in my life

apa la jadi ni??
huru hara hidup bby..
mana bby nak cari sewa rumah lgi..
duit moto..
bencinya...
tuan rumah nk wet sewa mlm ni....mna aku nak cari....
duit yg ada hilang lak..
aku tak taw lagi mna nak cari...

Friday, October 1, 2010

benci..

baby benci semua ni..
baby tak dapt keja...
semagat bby hilang..
knp tah jadi mcm ni??
ridz dah balik dari kl
tpi dia mcm sorok sesuatu.
bby benci mcm ni...
sebenarnya bby rindukan pali,,
bby bk sgt dia da waktu bby tgh mcm ni..
tapi tak mungkin kan...
dia tak tahu pun apa yg bby rasa sdan takkan tahu,,

Tuesday, September 28, 2010

aduhai...
mati la baby kali ni..
sewa rumah dgn wet moto nk byr...
man nak cari...
dah la tak keja..
aduh....matila klw mam taw...
juz hate this...
what should i do

Sunday, September 26, 2010

hurm...

kadang life ni pelikkan,.,
benda yg kita nak tak jadi milik kita tpi apa yg kita tak nak langsung dtg dekat kita...
life is complicatedkan...

hari moto baby habis minyak..
kat bby lak takde wet langsung,,
huh...dah la rumah jauh,,
takkan nk tolak kot...
so bby pun call la member..
tpi bby tak suka dia...
ye la....dia ni kerek sikit..
lbh kurang mcm sesuai wat scandal la...
huhu...bby pun call la dia...
mak oi,cepat gila dia sampai...
siap tolong beli minyak..
hurm.....bby nk ck Tq la sgt2..
klw tak nahas bby,,
penat woo nk tolak moto..

Saturday, September 25, 2010

entah...

harini baby jadi ragu2 la...
ridz macam sorok sesuatu...
xcontoh masa tgh cakap talifon...
bila bby dtg ja dia terus off...
dia wat bby keliru la...
mcm ada yg tak kena...
tak kenapa bby jadi mcm ni....
susah sgt nk caya kat org,,,,
mgkin bby dah mula syg,,,,,,,,,,,,,
tahla....

Friday, September 24, 2010

cinta..

kadang2 tu rasa bersalah gila...
ye la org yg bersama baby sekarang bukan org yg baby cintai sepenuhnya...
baby harus belajar mencintai dia...
mmg sakit sbb bby mencintai org lain...
org yg tak pernah tahu dan mungkin takkan tahu...
fadli...
org yg bby cintai walaupun kami tak pernah kenal atau jumpa...
cuma kami selalu berbual melalu talifon...
dia sakit...sakit kanser...
mmg gila kan...tpi perasaan ni bby tak dapat kawal..
dia tak pernah tahu,,,
bby risau klw jadi apa2 kat dia...
tpi tak mgkinlah bby gtaw dia...
kadang2 tu bby takut klw dia tak call mnalah tahu tiba2 jadi apa2...
tpi kami dah renggang sekarang...
ye la sejak bby terima org lain...
ridz....
kami kenal masa kat cc..
kmi suka men game...
well...dalam masa yg singkat jer kami kapel...
bby tak pasti knp bby terima dia...
mgkin sbb dia dapat terima sapa bby dan kuarga bby,,,
bby beljar menyyangi dan mencintai dia...
mulanya susah tpi org kata perasaan dapt dipupuk...
nmpak mcm dia betul2 sygkan bby...
harap2 bby tak kecewakan dia...insya'allh...
ttg fadli...
mgkin kmi patut kekal sebagai kawan..
ttg perasaan bby ni biarlah bby dan tuhan ja yg tahu...
bby akan cuba syg dan cintai ridz..

Saturday, September 11, 2010

kamu percaya tak kawan blh jadi kekasih...

bagi baby la..
kawan mmg tak blh jadi kekasih..
pengalaman baby yg buat bby fikir begitu..


baby pernah ada kawan baik..
malah kawan yg paling baik/.
baby sayang gila kat dia..
sampai blh tgkap cintan..
tapi sejak kami kapel,dia dah byk berubah,,
walaupun dia tak kuat cemburu macam org len..
dia dah pandai berbohong.
dia yg selalu bagi semanagt pada bby.kini dah jadi org yg menjatuhkan..
bunyi macam kejam kn..
ye la...last2 baby tak tahan dan akhirnya kami putus..
ang korg tahu sekarang bby hilang keduanya..
baik kawan mahu pun kekasih,,
bby takkan dapat kawan macam dia lagi dan bby harap bby takkan jumpa kekasih macm dia lagi..


*tapi bukan suma mcm tu taw..